Barnbok,  trolleribok,  Trollkarlen Daniel

Trolla med Daniel (Trolleribok)

Alla allihop!

Då har vi äntligen skickat in den sista versionen till tryck. Det är en spännande tid som väntar och jag är grymt nyfiken på hur boken ska tas emot i de svenska stugorna.

Sedan jag gjorde mina första tv-program har jag ständigt fått frågan om jag inte har någon trolleribok. Jag har alltid behövt svara “tyvärr inte” och det har känts tråkigt eftersom intresset har varit så stort. Men samtidigt har det inte funnits någon glöd alls hos mig att göra någon trolleribok. Så när jag träffade förläggaren Anders på Whip Media och vi började diskutera saken, sa det plötsligt plopp i mitt huvud och jag började brinna för projektet.

Nu har vi jobbat på boken i ungefär ett halvår och resultatet är jag väldigt nöjd och stolt över.
Jag vet av egen erfarenhet vad man är intresserad av när man ska börja trolla. Jag vet också vad som brukar finnas i trollerilådor och hur trolleriböcker brukar vara upplagda.

Trollerilådor har jag aldrig tyckt om eftersom det alltid är samma trick som egentligen inte lurar någon och som barnen inte riktigt kan utföra. Exempelvis finns alltid tre koppar med små bollar med, det så kallade tricket Cups and balls. Detta är i trollkarlsvärlden känt som något av det absolut svåraste man kan utföra. Här ger man alltså ett sådant trick till barn och ber dem utföra det med dåligt plastrekvisita.

När det kommer till böcker är det oftast massor av utfyllnadstrick så att man på bokens framsidan kan skriva “152 trick!!!”. Men 90% är trick halvdana trolleritrick och ibland knappt det. Det beskrivs hur man gör pappershattar av tidningspapper m.m. Det blir mer pyssel än riktigt trolleri vilket oftast gör läsaren besviken.

Med det i åtanke har jag velat skapa en trolleribok som lyfter kvalitet framför kvantitet, som enbart innehåller trick som fungerar PÅ RIKTIGT och som alla kan göra. Det ska vara som en privat trolleriskola som jag genom boken håller för dig som läsare.

Några av effekterna har varit svåra att ta steget att faktiskt skriva ner. Just eftersom det är så himla bra effekter och för att det känns som om jag avslöjar för mycket. Men jag har valt att ta steget eftersom jag som sagt verkligen vill leverera bra trick!

Just nu går det att förbeställa boken och om man gör det får man hela 30% rabatt. Klicka på länken för att komma till förlaget Whip Media där du kan lägga en beställning.

https://shop.whipmedia.se/produkt/trolla-med-daniel/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *