Författaren

“Jag vill vara gränslöst fantasifylld och skapa en tillvaro där ALLA barn och föräldrar för en stund får fly in i en magisk värld och glömma alla måsten och världens begränsningar”.

– Daniel Karlsson om sitt författarskap och sina böcker. 

Utgivna böcker

(Längst ner finns formulär för beställning)

“Trolla med Daniel”

Ålder: 7- 108,5 år
Förlag: Whip Media

Följ med Daniel Karlsson bakom det röda draperiet till hemligheternas spännande värld. Med tydliga bilder och pedagogiska beskrivningar lär han steg för steg ut sina fantastiska mirakel så att också du kan förbluffa och underhålla dina vänner.

Den här trolleriboken skiljer sig ifrån andra trolleriböcker och trollerilådor. Inga halvdana utfyllnadstrick, ingen plastig rekvisita och inga trick som ändå inte lurar någon. Nej, Daniel har samlat trick som alla kan lära sig och som verkligen fungerar!

Vissa trick är så galet bra att trollkarlen själv var tveksam till att lära ut dem, men för din skull gör han det ändå. Du lär dig trolla med spelkort, gummiband, mynt, sedlar och mycket annat.


“Hjälp! Ett lejon har ätit upp mamma och pappa!”
Ålder: 3-6
Förlag: Idus

Historien bygger faktiskt på en historia som Daniel själv upplevt som barn. Han vaknar mitt på natten och tycker sig höra ett lejon som tydligen har tagit sig in i familjens hus. Han kan tydligt höra hur det morrar utanför dörren! Men…där sover ju mamma och pappa!
Hur det hela slutar får man reda på om man vågar läsa.
Nej, det är inte en direkt läskig historia utan är mycket snällare än det låter. Bilderna är helt fantastiska och illustratören Pekka Strandroth har verkligen gjort ett perfekt jobb. Trots att målgruppen är 3-6 vet jag av erfarenhet att boken passar även för yngre och äldre barn än så.

Maila Daniel för att beställa boken. magi(a)danielkarlsson.com


“Bröderna Troll flyttar hemifrån”
Ålder: 3-6
Förlag: Idus

Det här är en saga om bröderna Troll som bor i Blekinges skogar. De är väldigt olika fysiskt sett vilket gör att de är bra på olika saker. När de ska flytta hemifrån och bygga sitt eget trollhus uppstår vissa problem. Lär känna bröderna Troll och se hur det går för dem!

Den här historien innehåller en sensmoral om att alla är olika men att alla behövs. Alla kan inte vara bra på allt men alla är bra på något, och om vi hjälper varandra blir det alltid bäst resultat. Illustratören Jonas Olsson som även ritat Hälge har på ett mycket skickligt sätt lyckats få liv i de tre trollen och barnen älskar dem verkligen!

Maila Daniel för att beställa boken. magi(a)danielkarlsson.com

 

“Finurliga figurer med kuliga kulörer”

Ålder: 3-6
Förlag: Idus

Detta är en bok som behandlar färg, form och antal. Dessutom utmanas barnens minne. Minns de vilken färg Cecilia Cirkel var? Vilken färg hade egentligen Kalle Kvadrat?
Detta är en bok som verkligen uppskattas av barn eftersom de engageras på ett kul sätt. Boken passar även de minsta barnen eftersom bilderna är förhållandevis enkla och färgglada. Men den passar även äldre barn pga bokens upplägg med minnesträning och budskap om skönheten i att vi alla ser olika ut.

 

Maila Daniel för att beställa Finurliga figurer. magi(a)danielkarlsson.com

 

“Signes äppelträd”
Ålder: 6-9
Förlag: Whip media

Den här historien grundar sig i Daniels barndoms Döshult utanför Helsingborg.
Daniel bor mitt ute på landet där det är långt till närmaste kompis och han går ofta hem till tant Signe för att få sällskap. Där bygger de korthus, dricker saft och…vad var det som prasslade i trädet?

Detta är en fantastifylld, spännande och allmänt underbar historia som illustratören Katarina Vintrafors på en genialiskt nivå lyckats fånga på bild. Lär känna Daniel, Signe och…en mycket speciell vän till dem!
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA SIGNES ÄPPELTRÄD

 

Kommande böcker

 

“Hjälp! Monster utanför tältet!”
Ålder: 3-6
Förlag: Idus

Detta är uppföljaren till Daniels första bok “Hjälp! Ett lejon har ätit upp mamma och pappa!”. Den går i samma tema om en mörkrädd Daniel vars fantasi spelar honom ett spratt.
En dag bestämmer sig Daniel för att sova i tält tillsammans med sin pappa. Men när pappa går in för att hämta ett glas vatten ser Daniel att monster går utanför tältet! Hur det hela slutar får du reda på om du vågar läsa boken. Nej, den är inte så läskig som man kan tro.
Som bonus får man i boken lära sig roliga skuggfigurer som man själv kan prova hemma!

 

 

Legenden om Thord barnbok
“Legenden om Thord”
Ålder: 3-6
Förlag: Whip media

Daniel satte sig en dag för att skriva en seriös fantasybok. Men han blev hela tiden störd av sin egen absurda humor vilket till slut gjorde att han öppnade upp ett helt nytt dokument och skrev rubriken Legenden om Thord. Sedan stod han i 30 minuter och bara skrev utan att censurera. Den här boken är resultatet av det hela och Daniel själv är oerhört spänd på hur boken kommer att tas emot.
“Antingen garvar folk eller så ringer de efter vårdare”, säger Daniel själv.

Boken handlar om prinsen Thord som sitter instängd nere i en brunn och väntar på att en livrädd prinsessa ska komma och rädda honom. Om det kommer någon prinsessa eller ej får du reda på om du läser boken. Då får du även träffa flugan på väggen som absolut inte har något med historien att göra, husspindeln Amadeus som kallas för Hubert av försäkringsskäl, ormen Agda som är det näst längsta djuret i riket efter sköldpaddan Blixten, samt den jättesnälla lilla draken som vaktar brunnen.

Klicka här för att beställa Legenden om Thord

 

Runstreak löpning träningstrolleri “Runstreak – att springa varje dag”
Ålder: Ungdom/Vuxen
Förlag: Whip media

Runstreak innebär att man springer varje dag. Men är det inte skadligt? Hur gör man när man är sjuk? Behöver inte kroppen vila?

De frågorna, och många fler, får vi svar på när Daniel Karlsson tar oss med på sin egen livsresa, från att avsky löpning till att idag tillhöra dem i Sverige som har sprungit flest antal dagar i rad. 

Daniel brinner för att få in mer rörelse i fler människors liv, men han tycker att det traditonella tankesättet har gjort sitt. I Runstreak presenterar han sin egen filosofi som har gjort att han själv och många andra har hittat en genuin rörelseglädje. 

Följ med bakom kullisserna och ta del av vad konceptet runstreak handlar om på djupet. Lär dig allt du behöver om löpningens grunder, om utrustning och rätt inställning. Med den här boken kan du komma igång med din löpning, ta din löping till nya nivåer och skapa förutsättningar för mer njutfull rörelse. 

Vare sig du är en vilsen nybörjare eller en van löpare är den här boken en riktig ögonöppnare.

Klicka här för att beställa Runstreak – att springa varje dag

 

Fyll i formuläret för att komma i kontakt med Daniel för beställningar, frågor och annat.