Legenden om Thord barnbok
Barnbok,  Legenden om Thord

Legenden om Thord är här!

Äntligen!

Vilken märklig resa den här boken har tagit.
Jag var i full färd med att skriva en fantasybok som ännu inte är färdig. Men hur jag än försökte ploppade absurd humor fram i mitt huvud. Humor som inte alls passade in i min seriösa fantasystory. Till slut fick jag nog och öppnade ett tomt dokument och skrev rubriken “Legenden om Thord”. Givetvis helt utan att veta vem Thord var eller vad legenden handlade om. Under 30 minuter smattrade sedan fingrarna ner det som blev grunden till boken. Jag pillade lite på det hela och lät sedan boken ligga i över ett år.

Lite rädd är jag allt …

När jag såg att Whip Media sökte barnboksmanus skickade jag in mitt bidrag som blev antaget. Kul! Boken har i skrivande stund bara varit ute i någon vecka och jag har ännu inte fått höra någon som helst feedback. Jag är faktiskt lite rädd. Boken är så pass skruvad att jag omöjligt kan avgöra vad folk kommer att tycka om den. Jaja, den som lever får se!

Upp o ner, ner o upp

När jag skrev manus blev jag ganska snart varse om att min hjärna ville skruva på allt. Jag ville vända på vanliga företeelser, oskrivna regler och uttjatade normer. En vanlig story är den om ett land långt långt borta där en prinsessa sitter inlåst i ett högt torn och väntar på att en modig prins ska rädda henne. Så fick det naturligtvis inte bli. Nej, i min bok handlar det istället om en stackars pris som sitter inlåst djupt nere i en brunn medan han väntar på att en livrädd prinsessa ska komma och befria honom. Brunnen vaktas av en jättesnäll liten drake. På den vägen är det. Skruvat, bak och fram och upp och ner. Absurt in i oändligheten.

Om du blir nyfiken hittar du boken genom en enkel googling på legenden om Thord. Men om du är lat som Thord kan du klicka HÄR.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *