Runstreak

Runstreak – En bok om löpning

Blev löpfrälst

Sedan den där dagen 2012 har jag varit helt förälskad i löpning. Hänförd av vilken kraft den har för människor och vilken enorm hjälp löpning är för väldigt många i vårt samhälle. Dagen då jag började bli löpfrälst var när jag bestämde mig för att förändra min bild av träning i grunden. Jag bestämde mig för att börja med löpning eftersom jag tyckte att det var det i särklass tråkigaste som fanns.

Träningstrolleri

Sakta men säkert började jag utveckla min egen träningsfilosofi som förändrade allting för mig. Jag nollställde mig själv och lyckades göra min inre bild av träning och rörelse till en i stort sett uteslutande positiv sådan. Efter ett tag kom jag i kontakt med begreppet “Runstreak” som innebar att man skulle springa varje dag, minst 1,6 km (engelsk mile), i så många dagar som möjligt. Sedan den 21:a Februari 2018 har jag gjort just det – sprungit varje dag.
Nu siktar jag på att klara av ultradistanser vilket alltså innebär att man springer längre än ett klassiskt maraton.

Runstreak

När jag upptäckte styrkan i konceptet Runstreak och allt gott det förde med sig kunde jag inte låta bli att skriva en bok om det hela. Människor i alla åldrar och med helt olika förutsättningar och erfarenhet av löpning har testat att springa varje dag, och det enda jag ser är fantastiska resultat. Rörelse är livsviktig och det är min uppfattning att man inte ska behöva “få det gjort” utan istället att vi alla ska kunna njuta av det. Vår träning ska inte innebära uppoffringar, såsom klassisk träningsmedia ofta vill mena är nödvändigt. Nej, för mig ger träning livskvalité och i den här boken vill jag sprida den synen.

Boken börjar med en typ av biografi där försöker ha träning som röd tråd. Sedan går jag in på min träningsfilosofi som jag kallar för träningstrolleri. Därefter följer alla mina tips om löpning och vad en runstreak innebär. Jag hoppas att den här boken ska vara en kick för de som vill komma igång med sin träning på ett nytt sätt än det klassiska “bit ihop och kör!” och en ny utmaning för de som vill utmana sin befintliga löpning på ett roligt sätt.

Boken Runstreak – att springa varje dag är just nu under produktion och kommer ut under hösten 2019. Den går redan nu att föreställa till rabatterat förköpspris, så passa på!

runstreak bok om löpning

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *